Please select your page

Округли сто о правним празнинама

Фото: Округли стоОкруглим столом о правним празнинама и људским правима данас је у Новом Саду почео са радом тродневни међународни научни скуп под називом “Заштита људских права: Од противправности до законитости”. Скуп организује Покрајински заштитник грађана – омбудсман у сарадњи са Институтом за криминолошка и социолошка истраживања из Београда.

Закон о бесплатној правној помоћи, право на службену употребу језика и писма националних мањина, али и знаковног говора, проблеми вештачења, положај особа са инвалидитетом и улога невладиних организација у поступцима пред државним органима,  само неке од тема о којима су данас дебатовали заштитници грађана, локални омбудсмани, представници адвокатске и јавнобележничке коморе, као и представници регионалних омбудсмана из Румуније, Македоније, Црне Горе, Словеније и Босне и Херцеговине. 

Модерирајући расправу проф. др Зоран С. Павловић, покрајински омбудсман, предложио је да се и идуће године организује скуп у сличном саставу о односу омбудсмана, струковних организација и организација која врше јавна овлашћења.

Конференција наставља са радом сутра у просторијама ректората и у среду, у великој сали скупштине АП Војводине.

Агенду скупа можете погледати у прилогу.

Фото: Округли стоФото: Округли сто

Преузмите документа:
Download this file (Агенда 30-31-10.pdf)Агенда конференције227 kB