Please select your page

Приближавање Покрајинског омбудсмана младима

Фото: Приближавање Покрајинског омбудсмана младима, Зрењанин и ПанчевоПокрајински заштитник грађана – омбудсман је 11. и 15. октобра 2018. године одржао састанке у Зрењанину и Панчеву и тако завршио први круг разговора, планираних за текућу годину, са представницима канцеларија за младе, удружења младих и удружења за младе са територије АП Војводине.

Том приликом Покрајински омбудсман се упознао са радом ових удружења и проблемима са којима се млади суочавају, док су учесниици састанка имали прилику да се упознају са улогом и овлашћењима институције Омбудсмана. Резултат састанака поред идентификовања међусобних снага јесу и предлози могуће сарадње. Тако је на састанку у Зрењанину са председницом уније парламената свих средњих школа у Зрењанину договорено да ће Покрајински омбудсман члановима парламената одржати час о људским правима, док је на састанку у Панчеву указано на проблем нетранспаретности конкурса за избор координатора канцеларије за младе, као и непостојање локалног акционог плана за младе у Панчеву. Такође указано је и на недостатак простора и материјалних средстава за рад удружења, па самим тим и мотивисаности за учествовање у доношењу локалних одлука у области унапређења положаја младих.

Фото: Приближавање Покрајинског омбудсмана младима, Зрењанин и Панчево

Састанцима су, поред заменикаПокрајинског заштитника грађана – обмудсмана за права детета Милана Дакића и сарадница, присуствовали представници следећих удружења младих и удружења за младе: Ротарацт цлуб Зрењанин, Удружење грађана „Здрав живот“ Зрењанин, представници уније парламената свих средњих школа у Зрењанину, Креативни културни клуб Старчево, Одред извиђача „Надел“ Старчево, Женска мировна група – Панчево, Кретивни омладински центар Панчева за борбу против сиде „Компас“, Удружење „На пола пута“ Панчево, Покрет Горана и центар волонтера Панчево, Дом омладине Панчево, Асоцијација за младе Панчево, Удружење „Connecting“ Панчево, Центар за едукацију и лични развој „Психогенеза“, као и представници Канцеларије за младе Зрењанин, помоћник градоначелника Града Зрењанина за спорт, омладину и туризам Симо Салапура, посланик Скупштине АП Војводине Марко Шијан, представник Савета за младе Града Зрењанина, члан Градског већа Панчева задужен за културу и омладину Немања Ротар и Биљана Миоч испред Градске управе Панчева.