Please select your page

Покрајински омбудсман разговарао са делегацијом Источно-кинеског универзитета

Покрајински омбудсман разговарао са делегацијом Источно-кинеског универзитета

Да се сарадња Републике Србије са Народном Републиком Кином шири, продубљује и укључује све већи број актера, потврђује и данашњи разговор представника Покрајинског заштитника грађана и са делегацијом Источно-кинеског универзитета политичких наука и права Шангај.

Члановима делегације кинеског универзитета је представљена институција покрајинског омбудсмана, њене надлежности и организација рада.

Проф. др Yе Qing, декан универзитета, показао је велико интересовање за начин избора и овлашћења институције омбудсмана. Он је изнео да су овлашћења која поседује војвођански омбудсман у Кини подељена између више носилаца јавних овлашћења – парламента, специјалних комисија и самих посланика. Професор Yе Qинг је истакао да ће чланове скупштине Шангаја упознати са радом Покрајинског омбудсмана.

За допринос развоју правних и политичких наука, промоцији владавине права и успостављању сарадње академских заједница Републике Србије и Народне Републике Кине проф. др Yе Qингу је додељена Плакета покрајинског заштитника грађана – омбудсмана.

Покрајински омбудсман разговарао са делегацијом Источно-кинеског универзитета Покрајински омбудсман разговарао са делегацијом Источно-кинеског универзитета Покрајински омбудсман разговарао са делегацијом Источно-кинеског универзитета Покрајински омбудсман разговарао са делегацијом Источно-кинеског универзитета