Please select your page

Школа људских права

универзално

 Покрајински заштитник грађана – омбудсман организоваће у Ечки, од 22. до 24. аугуста, школу људских права. Школа је намењена студентима и дипломцима друштвенохуманистичких, али и других наука.

Циљ школе је да полазницима пружи основна знања о људским правима, њиховом историјату, поделама, култури и политици људских права, законодавном оквиру, институционалној инфраструктури, као и практично политичким врлинама које растерећују живот у једној сложеној и плуралној средини.

Три дана, колико ће трајати школа, њени полазници ће слушати предавања о дечијим правима, родној равноправности, правима националних мањина, инструментима заштите људских права, као и вредностима које треба да досегне и критеријумима које Република Србија треба да испуни у процесу придруживања Европској унији.

Поред предавања, полазници школе ће бити у прилици да дебатују са предавачима, као и да на радионицама продубе новоусвојена знања.

У раду школе ће, као предавачи, бити ангажовани стручњаци који су својим знањем и искуством у области заштите људских права, већ дали теоријски допринос, али и лични печат у практичном раду. У раду школе ће бити укључени и запослени у Покрајинском заштитнику грађана – омбудсману.

Школа људских права се организује захваљући разумевању и подршци Организације за европску безбедност и сигурност – Мисија у Србији, а намера Покрајинског омбудсмана је да са организовањем оваквих школа настави и убудуће.