Please select your page

Састанак „Приближавање институције покрајинског омбудсмана младима“

фотоПокрајински заштитник грађана – омбудсман је јуче у Новом Саду одржао састанак са представницима омладинских организација са територије Града Новог Сада и околине. Састанак је одржан са циљем да се Покрајински омбудсман упозна са радом омладинских организација, са проблемима са којима се млади суочавају, а млади су имали прилику да се упознају са улогом и овлашћењима институције Омбудсмана, након чега су уследили и предлози могућих сарадњи.

Јучерашњи састанак у Новом Саду је био први у низу састанака који ће Покрајински заштитник грађана огранизовати у АП Војводини. Следећи састанци се планирају у септембру у Сомбору, Вршцу и Кикинди. Након успостављања сарадње институције Омбудсмана и младих, планира се спровођење истраживања о питањима која су од значаја за унапређење положаја младих на територији АП Војводине. Истраживање би се спровело уз помоћ омладинских организација, а на основу добијених резултата добиле би се важне информације о потребама младих, на основу чега би се могле креирати смернице за даљи рад и активности на локалном нивоу.

Након ових активности у 2018. години, наредне 2019. године у којој Град Нови Сад носи титулу Омладинске престонице Европе, планира се једнодневна конференција која би била посвећена резултатима рада Омбудсмана и младих.

Састанку су, поред проф. др Зорана Павловића, покрајинског заштитника грађана - омбудсмана, заменика за права детета Милана Дакића и сарадника, присуствовали представници следећих омладинских организација: НАПОР, ЦЗОР, Центар за регенеративну одрживост градова – ЦеРОГ, Канцеларија за младе Општине Бечеј, Инцијатива ромских студенткиња, Новосадски омладински форум, Канцеларија за младе Града Новог Сада, Бест Нови Сад, Удружење младих новосадских интелектуалаца, Удружење Превент, Удружење Ремикс и Покрет горана Војводине.