Please select your page

Састанак координационог тима мреже „Живот без насиља“ са представницима надлежних органа и установа у општини Пландиште

фотоПокрајински заштитник грађана – омбудсман је у петак, 22. јуна 2018. године, у Пландишту одржао састанак Координационог тима мреже „Живот без насиља” АП Војводине са представницима надлежних органа и установа општине, које се баве питањем насиља у породици. Координациони тим окупља покрајинске институције, води рачуна о сарадњи и развоју мреже и разматра различите аспекте ангажовања институција у вези са превенцијом и сузбијањем насиља у породици.

На састанку су представници надлежних органа и установа у општини Пландиште чланицама Координационог тима изнели искуства у свом раду и указали на проблеме са којима се сусрећу. Истакнут је значај даљег јачања међуинституционалне сарадње и размене информација у циљу ефикаснијег поступања у случајевима насиља у породици и превентивног деловања. Како у овој локалној самоуправи не постоји институција локалног омбудсмана, на састанку је посебно указано на њен значај и улогу у заштити људских права.

фотоСастанку су, поред проф. др Зорана Павловића, покрајинског заштитника грађана - омбудсмана, заменице за равноправност полова Снежане Кнежевић и заменика за права националних мањина Јаноша Ороса, присуствовале председница скупштинског Одбора за равноправност полова Ана Томанова Маканова, представница Женске парламентарне мреже Скупштине Аутономне покрајине Војводине Маја Седларевић, помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност Нела Милишић, представница Покрајинског секретаријата за здравство Јасмина Ћук, директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту Татијана Грнчарски, саветница у Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова Соња Михајловић и Катица Узелац из Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Поред чланица Координационог тима мреже „Живот без насиља“, састанку су присуствовали и председник Општине Пландиште, Јован Репац, представници Центра за социјални рад Пландиште, Основног суда у Вршцу, Прекршајног суда у Вршцу, Основног јавног тужилаштва у Вршцу, Дома здравља у Пландишту, Полицијске станице у Пландишту, као и представници основних школа из Пландишта, Велике Греде и Хајдучице.