Please select your page

Одржан округли сто о правима жена на здравствену заштиту

фото

Заменица покрајинског заштитника грађана – омбудсмана за равноправност полова Снежана Кнежевић учествовала је у петак, 23. марта 2018. године, на округлом столу „Женино здравље је њена снага“, који је организовао Завод за равноправност полова у оквиру промотивног програма „Унапређена информисаност жена о једнаком приступу здравственим услугама и елиминисању дискриминације жена у области здравствене заштите“.

Округли сто је одржан у просторијама месне заједнице Бачко Добро Поље са циљем да се жене са села информишу о правима у области здравствене заштите, а заменица покрајинског омбудсмана говорила је о правима пацијената и могућностима и механизмима остваривања и заштите права у области здравствене заштите, попут заштитника права осигураних лица и саветника за права пацијената.

Поред заменице Снежане Кнежевић, на округлом столу учествовали су и Диана Миловић, директорка Завода за равноправност полова, Даница Драгнић, специјалисткиња гинекологије и акушерства у Општој болници Врбас и Предраг Радовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова.