Please select your page

Покрајински омбудсман на међународној конференцији у Црној Гори

Проф. др Зоран Павловић, покрајински заштитник грађана - омбудсман, учествовао је данас на Правном факултету у Подгороци на Међународној научно-стручној конференицји „Реформа правног система Црне Горе - правосуђе и темељна права” са излагањем на тему „Јавност у кривичном поступку - од права до злоупотребе”.

Одржавањем ове конференције обележено је 45 година од рада Правног факултета Универзитета Црне Горе. Уз декана Правног факултета, проф. др Велимира Ракочевића, на отварању скупа пристунима су се својим уводним излагањима обратили и Весна Меденица, председник Врховног суда Црне Горе, Ивица Станковић, Врховни државни тужилац Црне Горе, Здравко Беговић, председник Адвокатске коморе Црне Горе, као и проф. др Милан Шкулић са Правног факултета у Београду.

На Конференцији је учествовало више од двадесет излагача са факултета и других високошколских установа универзитета у Босни и Херцеговини, Хрватској, Словенији, Србији и Црној Гори. Овом приликом проф. Павловић се састао и са Шућком Баковићем, заштитником људских права и слобода Црне Горе и проф. др Велимиром Ракочевићем, деканом Правног факулета Универзитета у Подгорици, који ће бити гости Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана и излагачи на Међународној научној конференцији „Слобода, безбедност: право на приватност” којој ће институција Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана средином новембра бити домаћин у Новом Саду.