Please select your page

Десет година институције Покрајинског омбудсмана

Институција Покрајинског омбудсмана ће у уторак, 19. новембра 2013. године свечаном академијом у Скупштини АПВ обележити десетогодишњицу свог рада. На свечану академију која почиње у 11 часова у Великој сали Скупштине АПВ (Бановински пролаз бб) позвани су представници и представнице републичких и покрајинских органа управе, међународних и домаћих институција и организација које се баве људским правима, образовних и других установа са којима је Покрајински омбудсман током десет година сарађивао.

10 год сајт1

Уз покрајинску омбудсманку Анико Мушкиња Хајнрих, присутнима ће се овом приликом обратити и председник Скупштине АПВ Иштван Пастор, председник Владе АПВ др Бојан Пајтић, омбудсман Каталоније Рафаел Рибо, заштитник грађана Републике Србије Саша Јанковић, шеф одељења за демократизацију Мисије ОЕБС у Србији Јан Луенеберг, председник Асоцијације локалних заштитника грађана у Србији Златко Маросиук и извршна директорка Београдског центра за људска права Весна Петровић.

Присутнима ће овом приликом бити уручена и публикација „10 година Покрајинског омбудсмана” у којој је представљен историјат и рад институције успостављене на самом почетку деценије током које је Република Србија добила двадесетак независних институција за заштиту људских права на свим нивоима управе и неколико закона од пресудног значаја у овој области.

Молимо медије да извештавају.
Напомена: Прилику да узму изјаве од покрајинске омбудсманке медији ће имати истог дана од 10.00 до 10.30 часова у сали број 2 Скупштине АПВ.