Please select your page

Завршетак пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама”

дефаулт

Покрајински омбудсман ће у уторак, 9. јула 2013. године у Новом Саду, у Великој сали Скупштине АП Војводине, са почетком у 11 часова представити резултате последње фазе пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама”.

Пројекат се спроводи од 2011. године са циљем повећања видљивости Покрајинског омбудсмана у области родне равноправности, а наставак пројекта у 2013. години је био посвећен  едукацији одабране групе жена из сеоских средина и увођењу принципа родне равноправности у рад јавних предузећа у Војводини. Спровођењем пројектних активности проширена је мрежа партнера и закључено је да то може да унапреди рад институција, те да доведе до већег поштовања женских људских права, посебно жена из мањинских група.

Учесницима и учесницама из више оф 20 сеоских актива жена и локалних женских организација, локалних самоуправа и механизама за заштиту људских права, као и јавних предузећа заинтересованих за унапређење пословања у складу са принципима родне равноправности овом приликом ће се, између осталих, обратити и програмска менаџерка Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији Асја Варбанова, заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров, директорка ЈКП „Водовод и канализација” из Суботице Валерија Тот Годо и саветница директора „Електровојводине” Јелена Стојановић.

Реализацију пројекта „Покрајински омбудсман ближи грађанима и грађанкама” подржала је Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (УН Wомен), уз финансијску подршку Краљевине Норвешке.

Молимо медије да извештавају са овог догађаја.

Време предвиђено за давање изјава је од 10.30-11.00 часова.