Please select your page

Скуп о људским правима и противправности

Најава скупа о људским правима и противправностиПокрајински заштитник грађана – омбудсман организоваће, крајем октобра, у сарадњи са Институтом за криминолошка и социолошка истраживања из Београда, међународни научно-стручни скуп на тему “Заштита људских права: Од противправности до законитости”.

Велики број учесника из земље и иностранства имаће прилику да тему конференције елаборира кроз три проблемске целине – Правне празнине и људска права, Правосуђе  и противправност, те Теоријско-правни и филозофски аспекти противправности и легалности.

Скуп ће започети расправом представника регионалних, републичких, покрајинских и локалних омбудсмана, адвокатских и јавнобележничких комора, као и поверенице за равноправност и повереника за информације од јавног значаја о противправности, а завршиће се потписивањем изјаве о сарадњи, којом се представници независних институција обавезују на сарадњу у области родне равноправности.

У оквиру тродневног скупа биће организован и округли сто на тему Противправност – однос правосуђа и других независних институција

Поред представника независних институција у раду стручног скупа ће учествовати и представници власти, правосуђа и академске заједнице из Србије, Русије, Мађарске, Румуније, Италије, Норвешке, Аустрије, Порторика, Кине, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Македоније. 

Међународни научни скуп “Заштита људских права: Од противправности до законитости” организује се уз подршку Мисије ОЕБС у Републици Србији, а одржаће се 30. и 31. октобра 2018. године на две локације – 30. октобра у згради Ректората (др Зорана Ђинђића 1), а 31. октобра у Скупштини АП Војводине (Владике Платона бб) у Новом Саду.

Проф. др Зоран С. Павловић, покрајински заштитник грађана – омбудсман, одговараће на питања новинара у уторак, 30. октобра, пре почетка скупа, у времену  од 09.30 до 10.00 часова, као и у среду, 31. октобра, након завршетка скупа.

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак