Please select your page

У оквиру новог пројекта „Родна равноправност и ванредне ситуације”: ПРИЈЕМИ ГРАЂАНА У ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ

Покрајински заштитник грађана – омбудсман ће у 2015. години посебну пажњу посветити улози жена и укључивању родне перспективе у област ванредних ситуација и одрживог развоја у оквиру пројекта „Родна равноправност и ванредне ситуације“ који се спроводи уз подршку Агенције Уједињених нација за оснаживање жена (УН Wомен).

Циљ пројекта је да се повећају знање и капацитети јединица локалне самоуправе и удружења грађана за укључивање родне перспективе у документа и програме који се односе на ванредне ситуације и шире, на одрживи развој, али и да се повећа учешће жена у  поступцима доношења докумената, промовисања родне равноправности и недискриминаторног поступања у процесима који се покрећу ради смањења ризика од катастрофа. Пројекат ће бити реализован у сарадњи са шест локалних самоуправа у Војводини у којима ће бити одржани разговори са представницима и представницама локалне самоуправе и женама из заједнице.

Током посета овим општинама и градовима, заменица Покрајинског заштитника грађана ће примати грађане и грађанке, који ће том приликом имати могућност да разговарају о остваривању својих људских права, да поставе питања и поднесу притужбу на рад покрајинске и општинске управе, организација и јавних служби чији је оснивач Покрајина или општина.

Заменица ће грађане и грађанке примати следеће недеље, а према следећем распореду:

-          18. маја - Беочин од 11 до 13 часова у малој сали скупштине Општине,

-          19. маја - Суботица од 11 до 13 часова у просторијама Заштитника грађана Града Суботице,

-          20. маја - Панчево од 11 до 13 часова у Градској кући,

-          21. маја - Врбас од 11 до 13 у згради Општине Врбас.

Разговори и пријеми грађана биће одржани још у Сремској Митровици и Сечњу.

Молимо медије да најављују ове догађаје.

За додатне информације позовите 063 105 17 15.

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак