Please select your page

Завршни састанак кампање о одговору здравственог система на насиље према женама

најава сајтПокрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију у сарадњи са Покрајинским заштитником грађана - омбудсманом ће у уторак, 10. марта 2015. године у Новом Саду завршити кампању за подизање свести запослених у здравству у вези са њиховом улогом у спречавању насиља према женама.

Последњи од седам састанака посвећених улози здравствених установа у заштити  жена од насиља у породици и у партнерским односима биће одржан у сали Института за јавно здравље Војводина (Футошка 121) са почетком у 10 часова. Састанку ће присуствовати представници домова здравља, болница и завода за јавно здравље са територије јужнобачког округа, као и саветници за заштиту права пацијената и представници Савета за здравље у локалним самоуправама.

Овом приликом биће представљен Програм за заштиту жена од насиља у породици и у партнерским односима у АП Војводини за период од 2015. до 2020. године. На обавезе здравствених установа у заштити жена од насиља у породици и у партнерским односима указаће помоћница покрајинског секретара за здравство др Данијела Станковић Баричак. Праксу Дома здравља у Инђији у заштити жена од насиља у породици представиће његов директор прим. др Васа Петровић. Заменица покрајинског заштитника грађана - омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров говориће о искуствима ове институције у вези са поступањем здравствених установа у случајевима насиља према женама у породици и у партнерским односима.

У јануару и фебруару одржани су састанци са представницима здравствених установа у Кикинди, Суботици, Сомбору, Сремској Митровици и Зрењанину. Организатори састанака су Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију, односно окружни Заводи за јавно здравље, а у сарадњи са Покрајинским заштитником грађана - омбудсманом као координатором мреже „Живот без насиља”.

Молимо медије да извештавају.
Време предвиђено за узимање изјава је од 10.00 до 10.30 часова или по завршетку састанка у 13 часова.
За све додатне информације молимо позовите 063 105 17 15. 

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак