Please select your page

Састанци у Сомбору и Митровици: Одговор здравста на насиље према женама

најава сајтКампања за подизање свести запослених у здравству у вези са њиховом улогом у спречавању насиља над женама наставља се ове недеље у Сомбору и Сремској Митровици.

Домаћини састанака су окружни заводи за јавно здравље, а присуствоваће им представници домова здравља, болница, завода за јавно здравље и локалних самоуправа из Западнобачког и Сремског округа.

Састанак у Сомбору је у среду, 28. јануара у 10.30 часова у Заводу за јавно здравље (Војвођанска 47).

Састанак у Сремској  Митровици биће одржан у петак, 30. јануара у 10.30 часова у Едукативној сали Опште болнице (Стари шор 65).

На састанцима ће се говорити о задацима здравствених установа у заштити жена од насиља у породици и у партнерским односима, а уводничарке и уводничари ће, између осталих, битипомоћница покрајинског секретара за здравство др Данијела Станковић Баричак, директор Дома здравља у Инђији прим. др Васа Петровић и заменица покрајинског заштитника грађана - омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров.

Кампању спроводи Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију у сарадњи са Покрајинским заштитником грађана - омбудсманом. Састанци са представницима здравствених установа биће одржани почетком фебруара још у Зрењанину, а почетком марта у Новом Саду.

Молимо медије да извештавају.
Време предвиђено за узимање изјава је од 10 до 10.30 часова или по завршетку састанка у 13 часова.
За све додатне информације молимо позовите 063 105 17 15. 

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак