Please select your page

НАЈАВА: Састанци о одговору здравственог система на насиље према женама

најава сајтПокрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију у сарадњи са Покрајинским заштитником грађана - омбудсманом покренуо је кампању за подизање свести запослених у здравству у вези са њиховом улогом у спречавању насиља над женама.

У петак, 16. јануара 2015. године у Панчеву ће бити одржан први од седам састанака посвећених улози здравствених установа у заштити  жена од насиља у породици и у партнерским односима. Састанак ће  бити одржан у сали Градске управе у Панчеву (Трг краља Петра 2) са почетком у 10 часова, а присуствоваће му представници домова здравља, болница, завода за јавно здравље са територије јужнобанатског округа, као и представници локалних самоуправа овог округа који обезбеђују заштиту права пацијената, односно саветници за заштиту права пацијената и представници Савета за здравље.

На састанку ће бити речи о задацима здравствених установа у заштити жена од насиља у породици и у партнерским односима. Осим тога, биће представљен Програм за заштиту жена од насиља у породици и у партнерским односима у АП Војводини за период од 2015. до 2020. године, а са представницима здравствених о овим темама разговараће помоћница покрајинског секретара за здравство др Данијела Станковић Баричак. Примере добре праксе у заштити жена од насиља у породици представиће прим. др Васа Петровић, директор Дома здравља у Инђији. Заменица покрајинског заштитника грађана - омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров говориће о искуствима ове институције у вези са поступањем здравствених установа у случајевима насиља према женама у породици и у партнерским односима.

Састанци са представницима здравствених установа током јануара и фебруара биће одржани још и у Кикинди, Суботици, Сомбору, Сремској Митровици, Зрењанину и Новом Саду. Организатори састанака су Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију, односно окружни Заводи за јавно здравље, а у сарадњи са Покрајинским заштитником грађана - омбудсманом као координатором мреже „Живот без насиља”.

Молимо медије да извештавају.
Време предвиђено за узимање изјава је по завршетку састанка у 13 часова.
За све додатне информације молимо позовите 063 105 17 15. 

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак