Please select your page

НАЈАВА: Десет година мреже „Живот без насиља”

најава сајтПоводом десетогодишњице рада мреже „Живот без насиља”, Покрајински заштитник грађана - омбудсман организује конференцију за новинаре у уторак, 25. новембра 2014. године у Новом Саду, у сали 2 Скупштине АП Војводине, са почетком у 10 часова.

О оснивању, циљевима и резултатима рада Мреже говориће заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров. Председница одбора за равноправност полова у Скупштини АП Војводине Стојанка Лекић говориће о активностима овог тела током кампање „16 дана активизма против насиља према женама“, а посланица Маја Седларевић о значају мреже „Живот без насиља” из угла друштвене и индивидуалне безбедности, док ће се помоћница у Покрајинском секретаријату за привреду, запошљавање и равноправност полова Анита Беретић осврнути на Програм за заштиту жена од насиља у породици и у партнерским односима у АП Војводини.

Мрежа „Живот без насиља” окупља институције и установе које се баве насиљем у породици, а настала је 2004. године на иницијативу Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана са намером да подстиче унапређивање рада институција и општинских тимова за борбу против насиља путем размене знања, искустава и примера добре праксе у заштити од насиља у породици.

Након конференције за новинаре, у Великој сали Скупштине АПВ у 11 часова биће свечано отворена јубиларна, десета годишња конференција Мреже на којој ћесе присутнима обратити Анико Мушкиња Хајнрих, покрајинска омбудсманка.

Конференција ће се бавити умрежавањем и сарадњом институција, али и улогом локалних самоуправа и механизама за равноправност полова у заштити жртава насиља у породици и спречавањем ове појаве. О могућностима и начинима унапређења системског приступа решавању питања насиља у породици са више од 120 учесница и учесника из установа социјалне и здравствене заштите, полиције, тужилаштава, судова и органа за прекршаје у АП Војводини разговараће представнице и представници свих покрајинских механизама за родну равноправност (Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине, Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, Покрајинског завода за равноправност полова и Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана).  

Молимо медије да извештавају.
За додатне информације молимо позовите 063 105 17 15.

Преузмите документа:
Download this file (21 11 14 Н ЗБН год конф 10 год - Цопy.pdf)Програм конференције154 kB

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак