Please select your page

КЗН: Представљање извештаја "Четири године националних савета националних мањина"

Покрајински заштитник грађана – омбудсман ће у уторак, 18. новембра 2014. године са почетком у 11.00 часова у Прес сали Покрајинске владе АП Војводине (Булевар Михајла Пупина 16) одржати конференцију за новинаре на којој ће бити представљен извештај „Четири године националних савета националних мањина“.

О разлозима за спровођење истраживања и значају праћења рада националних савета националних мањина говориће покрајинска омбудсманка, Анико Мушкиња Хајнрих, док ће Ева Вукашиновић, заменица покрајинског омбудсмана за заштиту права националних мањина представити резултате истраживања, закључке и препоруке Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана.

Поред анализе примене Закона о националним саветима националних мањина од стране националних савета у мандатном периоду 2010-2014. извештај садржи и претходна два истраживања о примени поменутог закона од стране јединица локалне самоуправе и националних савета у прве две године након почетка његове примене.

Штампање извештаја „Четири године националних савета националних мањина омогућила је Фондација за отворено друштво у Републици Србији.

Молимо медије да извештавају.
За све додатне информације молимо позовите број 062/205-895.

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак