Please select your page

Пријем грађана у Апатину

апатинУ уторак, 2. септембра 2014. године, заменица покрајинског омбудсмана Ева Вукашиновић примаће грађане и грађанке у Апатину.

Пријем грађана одржаће се у седишту Општинске управе (Српских владара 29) од 12.00 до 13.00 часова. Заменица омбудсмана ће разговарати са грађанима, примати притужбе и давати правне савете.

Разговор са грађанима о њиховим проблемима у вези са људским правима прилика је да се институција Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана из прве руке упозна са ситуацијом у области остваривања, заштите и унапређења људских права у војвођанским местима у којима нема локалног заштитиника грађана. Стога позивамо све грађанке и грађане који имају питања или проблема у било којој области људских права да се током ове посете лично и конкретно информишу о начинима на које могу остварити и заштитити своја права.

Током посета војвођанским местима у септембру и октобру, заменица Вукашиновић ће се састати и са ромским координаторима и координаторкама у 25 локалних самоуправа у АП Војводини. Тема састанка биће изазови са којима се ромски координатори сусрећу у свом раду, као и то како би се њихове, односно активности локалне самоуправе могле учинити још ефикаснијима са аспекта остваривања, заштите и унапређења људских права.

Састанци са ромским координаторима су једна од активности међународног пројекта „Медијација међу Ромима” у ком учествује и институција Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана.  Један од циљева овог пројекта је и то да се ромским координаторима пружи прилика за усвајање вештина медијације како би припаднике ромске националне заједнице активно подржавали у ситуацијама када желе да остваре или заштите своја права пред органима управе, установама, јавним предузећима и другим инстанцама које врше јавна овлашћења. 

Молимо медије да према својим могућностима најављују пријем грађана.
За договарање термина узимања изјава или снимања молимо позовите број 063/105-17-15.

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак