Please select your page

Покрајински омбудсман на конференцији о женама са искуством породичног и сексуалног насиља

Покрајински заштитник грађана - омбудсман, проф. др Зоран Павловић, јуче је у Ректорату Универзитета у Новом Саду поздравио учеснике и учеснице конференције у под називом „Траума и исцељење - Третман психолошких последица за жене и девојке са искуством породичног и сексуалног насиља”.

Јучерашња конференција једна је од активности пројекта Покрајинског секретаријата за здравство „Заустави - заштити - помози - Снажнији институционални одговор на родно засновано насиље у АП Војводини”. На скупу су представљени резултати пројекта након прве године његовог спровођења, а учесници из редова институција и организација цивилног друштва које делују на територији АП Војводине разменили су своја искуства у вези са применом третмана психолошких последица трауме од насиља за жене и девојке које су преживеле родно засновано насиље.

Уз др Иванку Савић, заменицу покрајинског секртара за здравство и руководитељку пројекта „Заустави - заштити - помози” као домаћина конференције, те професора Павловића, као старешину институције која већ 11 година координира радом покрајинске Мреже „Живот без насиља”, на конференцији су, између осталих, говориле и Гордана Стевановић заменица Заштитника грађана Републике Србије за права детета и родну равноправност, доценткиња др Светлана Ивановић Ковачевић са Клинике за психијатрију Клиничког центра Војводине, проф. др Весна Петровић, председница Српског удружења за интегративну психотерапију, представнице организација цивлиног друштва које у Кикинди и Зрењанину пружају подршку женама у ситуацији насиља Биљана Степанов и Радослава Аралица, др Милена Голубски из новосадског Дома здравља, као и Милица Џино, руководилац Службе за децу и омладину Центра за социјални рад у Новом Саду и др Нада Падејски, руководилац Сигурне куће при овом центру.