Please select your page

Покрајински омбудсман данас са житељима Сремских Карловаца

Нови низ посета институције Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана војвођанским местима у којима не постоји локални заштитник грађана настављен је данас у Сремским Карловцима. Са грађанима су о њиховим проблемима у вези са остваривањем, заштитом и унапређењем људских права у седишту Општинске управе разговарале заменице Анико Ширкова и сарадница Јагода Вјештица.

Грађани Сремских Карловаца и околних насеља највише се жале на поступање органа Електропривреде поводом њихових захтева у вези нових прикључака  као и на неажурност у раду Републичког геодетског завода, Службе за катастар непокретности у Новом Саду.

Уз поменуте проблеме, представнице Покрајинсог заштитника грађана – омбудсмана имале су прилику да дају и прави савет пошто је  једна грађанка дошла по савет у вези са остваривањем права за пружање помоћи путем доделе новчаних средстава (материјалне помоћи) за побољшање услова становања произашлих из статуса избеглог односно расељеног лица.

У вези са наводима и притужбама грађана у овом и другим местима која институција Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана буде посетила биће покренути поступци у оквиру надлежности и овлашћења институције, а наредни пријеми грађана биће благовремено најављени.