Please select your page

Пријем грађана у Пећинцима

Нови низ посета институције Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана војвођанским местима у којима не постоји локални заштитник грађана настављен је данас у Пећинцима. Са грађанима су о њиховим проблемима у вези са остваривањем, заштитом и унапређењем људских права у седишту Општинске управе разговарале заменице Анико Ширкова и Ева Вукашиновић.

Грађанке и грађани Пећинаца, Шимановаца и Доњег Товарника највише притужби су имали у области урбанизма и то на рад инспекцијских органа. Грађанима највише смета бука и загађење који настају услед пословања производних и других комерцијалних објеката на парцелама у њиховом непосредном суседству, као и чињеница да поступци надлежних органа, по њиховом мишљењу, предуго трају и не доводе до резултата који су очекивали. Уз поменуте проблеме, грађани су се, између осталог, жалили и на поступање локалне полиције, а једна грађанка дошла је по савет у вези са држављанством и прибављањем личних исправа Републике Србије.

У вези са наводима и притужбама грађана у овом и другим местима која институција Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана буде посетила биће покренути поступци у оквиру надлежности и овлашћења институције, а наредни пријеми грађана биће глаговремено најављени.