Please select your page

Истраживање о могућности обављања специјалистичких прегледа – позив грађанима да попуне упитник

фб НАЈАВА ЦИРПоступајући у оквиру својих овлашћења, а на основу усмених обраћања грађанки и грађана и сазнања из медијских написа, Покрајински заштитник грађана - омбудсман започео је са спровођењем истраживања о могућностима остваривања права грађана на здравствену заштиту из обавезног здравственог осигурања у општим болницама на територији АП Војводине.

Циљ овог истраживања је двојак. Први је да се испита у коликој мери су грађани у могућности да, у оквиру постојећег система заказивања специјалистичко-консултативних и дијагностичких прегледа за које није приписано утврђивање листе чекања, остваре своје право на ове прегледе у војвођанским општим болницама. Други циљ је да се прикупе подаци о томе у коликој мери су грађани користили своје право на обављање поменутих прегледа у приватној пракси, као и право на рефундацију трошкова ових прегледа подносећи захтев надлежној филијали Републичког фонда за здравствено осигурање.

Покрајински заштитник грађана - омбудсман стога позива грађане да у што већем броју допринесу овом истраживању и да попуне анонимни упитник који се налази на веб-страници ове институције (www.оmbudsmаnаpv.оrg). Грађани упитник могу попунити електронски путем линка са наше насловне веб-странице  или га могу преузети, одштампати и донети, односно послати редовном или електронском поштом на адресу Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана у Новом Саду (Булевар Михајла Пупина 25 или office@ombudsmanapv.org).

По завршетку истраживања, Покрајински заштитник грађана - омбудсман ће објавити његове резултате, а надлежним органима управе и установама упутити препоруке за унапређење стања у вези са овим аспектом пружања здравствене заштите грађанима.

 

Банер електронски - линк
преузми документ линк

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак